Isabelle - Vägen till ett friskare liv

Senaste inläggen

Av Isabelle Ståhl - 23 december 2016 21:21

Det är bara några timmar kvar nu innan klockan är midnatt och julaftons morgon sakta smyger på. Jag ligger i sängen och skakar av både kyla och ångest. Ingenting känns för tillfället bra, allt känns bara som ett enda stort kaos i mitt huvud. Jag vet inte vart jag ska ta vägen eller ta mig till. Jag har tagit alla vid behovs mediciner som jag fått av avdelningen men jag fick ingen effekt alls utav de. Tankarna och ångesten tar mig tillbaka för ett år sedan. Då låg jag i en sjukhus säng och grät över insikten att jag skulle vakna upp på julafton långt borta ifrån min familj på ett främmande sjukhus. Ett sjukhus som skulle visa sig bli mitt hem det närmsta halvåret. Usch jag orkar inte ha det såhär, vill inte känna den här förjävliga ångesten något mer. Jag ska försöka ge sömnen en ny chans, se om jag kan somna bort ifrån allt det jobbiga och vakna upp på nytt imorgon till en mer ångestfri dag.
Hoppet finns där än!

ANNONS
Av Isabelle Ståhl - 23 december 2016 17:23

Jag är utskriven från psyk för femte gången detta år! Gud som jag hoppas att det inte blir en ny inläggning snart igen.
Jag ville så gärna få åka hem över jul och permission kändes mest jobbigt så läkaren var helt med på att bort LPT och skicka hem mig! Dessutom har de på något sätt lyckats fixa in mig på nacka mottagningen istället för capio haninge där jag har blivit så illa behandlad. Med andra ord börjar jag på capio nacka DBT den 9e januari. Jag är så oerhört lättad! Hade inte klarat av ett till besök i Haninge, det gick bara inte.
Nu sitter jag i soffan med myskläderna på och känner hur kylan tränger sig på. Funderar på att krypa ner i sängen under en varm filt, det låter inte helt fel.

ANNONS
Av Isabelle Ståhl - 23 december 2016 17:03

Efter flera års bloggande på bloggplatsen kände jag mig färdig med den portalen men jag inser att jag är alldeles för van och bekväm med den bloggportalen att jag inte kan byta. Därför väljer jag att gå tillbaka till bloggplatsen igen! Ledsen för krånglet. 
Kram alla fina!

www.isabellestahl.bloggplatsen.se

Av Isabelle Ståhl - 21 december 2016 09:27

Dagarna går sent här. Det händer inte mycket och att sova bort tiden som jag brukar göra när jag är här går inte för att sova är överskattat om man frågar min kropp.
Inatt sov jag inte någonting, inte en minut fick jag sova. Jag blir snart galen.
Idag har jag läkarsamtal, jag hoppas på utskrivning innan nu innan jul. Hoppas, hoppas, hoppas!

Av Isabelle Ståhl - 18 december 2016 08:45

Okej, mitt liv är kaos. För ett år sedan lades jag in på nacka psyk och det var början på en 6 månaders lång inläggning under LPT. Sen dess att jag skrevs ut i juni har jag sen september lyckats ligga inne fyra gånger till. Hur är det ens möjligt? Hur kunde det här året gå så otroligt fel, vad är det egentligen som händer med mig?
Hur fan ska jag orka, hur ska jag lyckas hitta lyckan när jag åker in och ut på sjukhus hela tiden? Jag får ju aldrig någon möjlighet att återhämta mig.
Nu ska jag gå och försöka äta lite frukost. Har haft extravak under en del av helgen sen jag kom hit men nu är det borta. Applåder för det! Alltid något iallafall. Blir knäpp när någon följer efter mig dygnets alla timmar.

Av Isabelle Ståhl - 15 december 2016 07:52

Godmorgon bloggen! 
Igår gick det inte att hålla ihop längre, jag mådde skit rent ut sagt. Det hela slutade med en tur till psykakuten där jag spenderade några timmar och imorse vaknade jag upp på avdelning 1 på st göran. Jag låg här över natten för att senare under dagen flyttas till någon av mina hemavdelningar. Allt känns bara så jävla hopplöst just nu, det här året kommet jag ha spenderat mer tid inlåst på psyk än ute i friheten. Vad är det för liv egentligen? Om bara några veckor är det 2017, nytt år nya möjligheter, sa personalen på nacka psyk till mig för ett år sedan. Mina nya möjligheter visade sig bli månader inlåst bakom psykiatrins låsta dörrar. Bra jobbat, Isabelle, verkligen...

Av Isabelle Ståhl - 15 december 2016 07:51

Det känns som om jag blir halvtid på sjukhus och olika vårdmottagningar så ofta som jag är här. Idag var det dags igen, jag har fått tillbaka smärtorna i magen och är rädd att det är en ny urinvägsinfektion så har en bokad tid hos vårdcentralen i eftermiddag. Oavsett om jag har en infektion eller inte behöver jag träffa en specialist nu så en remiss ska skrivas. Urinvägsinfektion på urinvägsinfektion byter av varandra och alla blir mega kraftiga med många gånger ett flertal antibiotikakurer innan effekt uppstår. Jag har ständiga problem och jag börjar undra om det verkligen är min medicin voxra som ger mig alla de här besvären. Jag vet att de har en del i det men jag undrar om något annat också kanske är orsaken. Jag har ätit voxra i över 3 år och hela tiden upplevt problem med att kissa med den medicinen men det senaste halvåret har problemen fördubblats. Är det vekligen normalt på en medicin som jag stått på så länge? Eller är det kroppens sätt att säga ifrån, säga att nu räcker det. Kanske är det voxran som är boven i dramat ändå. 
Nu ska jag krypa upp i soffan och kika lite på tvn innan jag måste dra mig mot vårdcentralen. Ha det gott alla fina!

Av Isabelle Ståhl - 15 december 2016 07:50

Ibland blir livet plötsligt lite lättare att leva. Efter ett otroligt jobbigt år hoppas jag nu på att mina nya mål i livet tar mig framåt och får mig att glömma det som varit och istället kämpar mig vidare. Jag är faktiskt stolt över mig själv, som tros år av sjukskrivningar har lyckats ta mig såhär långt.

Sök i bloggen

Presentation


Mitt namn är Isabelle, 22 år och från Stockholm.


Här i min blogg får ni följa mina dagar och mitt liv som jag ägnar åt att kämpa för att bli frisk. Återkommande depressioner och panikångest styr idag min vardag.

Not swedish?

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Isabelle - Vägen till ett friskare liv med Blogkeen
Följ Isabelle - Vägen till ett friskare liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se