Isabelle - Vägen till ett friskare liv

Senaste inläggen

Av Isabelle Ståhl - 2 september 2017 17:50

Vilken fantastisk rolig dag vi har haft idag! Vi tre kusiner hyrde en trampbåt i flera timmar på Djurgården, packade ner grill och mat och trampade iväg. Perfekt väder och en galet massa skratt bjöd dagen på. Vi hittade helt underbara kanaler och vikar att åka i och utsikten var magisk.
Det här kommer vi att göra om!

ANNONS
Av Isabelle Ståhl - 2 september 2017 02:51

Nyss hemkommen, trött men glad efter en kväll på Östermalms gator med kusinen. Nu intar vi sängen och laddar för en ny dag imorgon!

ANNONS
Av Isabelle Ståhl - 31 augusti 2017 12:20

Sitter på tunnelbanan påväg in mot skola. Vi har haft en praktisk vecka tillsammans med termin 6. En möjlighet där vi som studenter kommer mycket närmare yrket sjuksköterska som vi faktiskt studerar till. Ibland kan jag nästan glömma bort att det faktiskt är ett yrke jag studerar till, och dessutom ett relativt praktiskt sådant. Den vetskapen försvinner lätt bland allt flum och all vetenskap kring omvårdnad.
På fredag kommer min fina kusin till Stockholm och ska bo hos mig över helgen. Vi funderar på att åka båt och ha picknick på Djurgården om vädret tillåter.

Av Isabelle Ståhl - 25 augusti 2017 22:18

Jag flydde lägenheten, packade väskan med några ombyten och åkte hem till familjen. Här omsluter den så välkända tryggheten mig och väggarna andas lugn. Får se vad jag hittar på under helgen. Om inte annat blir det en riktig vilohelg efter den intensiva sommaren som varit. Nu väntar sängen!

Av Isabelle Ståhl - 18 augusti 2017 22:44

Jag är hemma igen. Hemma i Stockholm. Tillbaka i vardagen. Smärtan i magen som jag får när jag är stresad är sedan en vecka tillbaka, panikattacker har kommit ikapp mig de senaste dagarna och ångesten ligger som ett klibbigt plåster runt omkring mig. På måndag börjar skolan igen och jag mår fysiskt illa inför det. Jag fixar inte att plugga, så är det bara. Jag har inte kraft nog för det. Men ändå, av någon jävla anledning tvingar jag mig gång på gång till att försöka. Ett försök som alltid slutar i en sjukhusvistelse och en längre sjukskrivning. Men inte lyssnar jag på mig själv för det. Mina fina kollegor och vänner i Leksand lovar att kommer ner nästan varje helg till mig om jag så vill för att få hjälp att slippa tänka på skolan. Det är helt klart mina vänner och min familj som får mig att fortsätta kämpa trots att energin egentligen sedan länge är slut.

Av Isabelle Ståhl - 28 juli 2017 21:02

Det var ingen blodpropp. Eller så var det en men att den släppte utan att göra någon större skada. Läkarna vet inte. I onsdags var underarmen och handen enorm och jag fick efter två läkarbesök den dagen tid för ultraljudsundersökning dagen därpå. Men nästa morgon hade svullnaden lagt sig och jag avbokade ultraljudet. Kändes onödigt att åka när det uppenbarligen blivit bättre. Smärtan och rörligheten är däremot fortfarande ett problem. Jag kan inte hålla armen i annat läge en 90 grader. Det tar helt enkelt stopp. Jag försökte pressa ner armen med min andra hand idag men icke då. Någonting i armen tar stopp för den sitter verkligen fast och smärtan får mig att vilja skrika högt. På tisdag ska jag till en arbetsterapeut och få hjälp med att komma igång med sjukgymnastik. En ställning kring hurvida det behöver opereras då kommer också att tas. Jag hoppas så att jag slipper operation!

Av Isabelle Ståhl - 26 juli 2017 14:48

Gipset togs av i måndags. Smärtan är inte att leka med och rörelsen och stabiliteten är ordentligt nedsänkt.
Imorse svullnade armen upp till den dubbla och nu sitter jag för andra gången idag inne hos läkaren för att utesluta blodpropp i armen. Aldrig tar problemen slut.
På tisdag ska en ny bedömning göras, det pratas om operation då de är osäkra på om armen verkligen ligger helt rätt nu. Om inte annat så blir det en höst med sjukgymnastik.

Av Isabelle Ståhl - 19 juli 2017 21:15

Med en gipsad arm, med alldeles för mycket energi och med en dos av smärtstillande säger jag tack och hej för dagen och taggar för en ny dag på jobbet imorgon på min nya administrativa tjänst. Efter den här dagen känner jag starkare än någonsin att jag aldrig skulle klara av en kontorstjänst i mitt liv. Så tacksam över mitt yrkesval och mitt nuvarande jobb som ger mig möjligheten att få vara i rörelse och bland folk hela dagarna. Även om hela den här veckan kommer innebära en vecka framför datorn i lugnets tecken för att vila upp armen så vet jag att jag från och med tisdag förhoppningsvis kör på som vanligt.

Sök i bloggen

Presentation


Mitt namn är Isabelle, 22 år och från Stockholm.


Här i min blogg får ni följa mina dagar och mitt liv som jag ägnar åt att kämpa för att bli frisk. Återkommande depressioner och panikångest styr idag min vardag.

Not swedish?

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Isabelle - Vägen till ett friskare liv med Blogkeen
Följ Isabelle - Vägen till ett friskare liv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se